εικόνα Viber 2024 04 17 11 56 48 879
Δράσεις Κοινωνικές

Δράση Φιλοζωίας από  τη φιλοζωική ομάδα του 2ου Γενικού  Λυκείου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 4  Απριλίου  2024 , στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, η φιλοζωική ομάδα του 2ου  Γενικού Λυκείου  Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε  δράση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλοζωικούς σκοπούς, την καλλιέργεια αισθημάτων φιλοζωίας στους μαθητές και την ανάληψη ενεργού δράσης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδέσποτων ζώων.

εικόνα Viber 2024 04 18 15 50 26 879

Συγκεκριμένα,οργανώθηκε, μετά από πρόταση των μαθητών τουτμήματοςΒ2 στους υπεύθυνους καθηγητές της φιλοζωικής δράσης «Στο δρόμο,χωρίς οικογένεια….», φιλοζωικό bazzar στον αύλειο χώρο του σχολείου, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την στείρωση αδέσποτων ζώων του Δήμου  μας. Οι  μαθητές διέθεσαν  προς πώληση πίτες και γλυκά,το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παρασκευάστηκε από τους ίδιους. Παράλληλα,στον περιβάλλοντα χώρο αναρτήθηκαν ζωγραφικά έργα μαθητών,ποιήματα γνωστών ποιητών με θέμα τα ζώα και το κείμενο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων, με στόχο την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

εικόνα Viber 2024 04 17 11 56 50 067

Στη συνέχεια, οι μαθητές του τμήματος Β2, εξήλθαν από τον χώρο του σχολείου,  συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους της δράσης εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διερευνήσουν, μέσω ερωτηματολογίων, τη σχέση των συνδημοτών τους με τα ζώα συντροφιάς. Επιπλέον,τοποθέτησαν ξηρά τροφή στις ταΐστρες της πόλης,  κατά τη διαδρομή από το σχολείο προς την κεντρική πλατεία, όπου και ολοκληρώθηκε η δράση.

Η  δράση στέφθηκε από επιτυχία , χάρη στην ενεργό συμμετοχή  όλων των μαθητών  του Β2, οι οποίοι  συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στο σχεδιασμό και την υλοποίησή της.Οι υπεύθυνοι καθηγητές, Φεσατίδης Μυρώδης και Τελώνη Ιωάννα, απευθύνουν  θερμές ευχαριστίες στους μαθητές  του συγκεκριμένου τμήματος,αλλά και σε  όλους όσοι υποστήριξαν τη δράση μας,  μαθητές, εκπαιδευτικούς   και συνδημότες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες  εκφράζουμε  και στους μαθητές  Νεφέλη Παπαδοπούλου (Β2),Σοφία Χωλίδου (Β3) και Σωτήρη Κίτσο (Γ2), οι οποίοι φιλοτέχνησαν  τα έργα που εκτέθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης .

Οι μαθητές  του Β2 που  πραγματοποίησαν τη δράση είναι οι εξής :

Μάρκου Απόστολος, Ματράκας Κωνσταντίνος,Μαυρίδης Ελευθέριος, Μεσσαλά Ελένη, Μιχαλακάκης Κωνσταντίνος, Μουλγκέτσι Χριστίνα, Μπάνης Νικόλαος, Μπαντής Νικόλαος, Μπίζου Στυλλιανή, Μπόζιαρη Μαρία, Μυλωνά Ευγενία, Μυλωνάς Μερκούριος, Νικολοπούλου Ανδρονίκη, Νίλας Απόστολος, Παπαγεωργίου Νικολέτα, Παπαγεωργίου Τριαντάφυλλος, Παπαγεωργίου Χριστίνα, Παπαγεωργοπούλου Δέσποινα, Παπαδοπούλου Μαγδαληνή, Παπαδοπούλου Νεφέλη, Παπαεμμανουήλ Αικατερίνη, Παραπούρα Ραφαηλία, Πιστικίδου Αικατερίνη.