Ζωγράφειο3S
Δράσεις

Περιβαλλοντικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Το 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας από τις 4-7 Απριλίου 2024 συμμετείχε με αντιπροσωπεία μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας στο1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο,υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου.

ΑγίαΣοφίαS
χαλκηS
Ζωγράφειο2S
Ζωγράφειο4S

Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου ήταν να λειτουργήσει ως πεδίο συνεργασίας, εκπαίδευσης και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας στη βάση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας.Στο Συνέδριο πήραν μέρος με προφορικές παρουσιάσεις μαθητικές ομάδες από 58 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 38 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα καθώς και σχολεία της ομογένειας.

            Στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Δικτύου«Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» οι μαθητές του 2ουΓΕΛ Αλεξάνδρειας παρουσίασαν το πρόγραμμα τους με τίτλο: «ΑΡΩΜΑΤΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ – ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ» το οποίο περιλαμβάνεται στη Θεματική Ενότητα του Δικτύου: «Το περιβαλλοντικό γίγνεσθαι».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές: Αυτζής Δημήτρης, Β1, Γιδιώτης Αντώνης, Β1, Γιοβαννόπουλος Αθανάσιος, Β1, Μαλάκη Νικολέτα, Β1, Μπίζου Στέλλα, Β2, και Τζήκα Βασιλική, Β3.

 Υπεύθυνοι καθηγητές: Πολυμένου Ευαγγελία, Φιλόλογος, και Καταφυλής Ευάγγελος, Θεολόγος.